Legyen szó bármilyen fogászati beavatkozásról: csak úgy tudjuk megfelelően dolgozni, hogyha rendelkezésünkre állnak azok az információk, melyeket a legmodernebb diagnosztikai eszközök segítségével kaphatunk.


Panoráma Röntgen (OP)

Ez a legáltalánosabban használt röntgenfelvétel. A rendelőnkben használt röntgen készülék kiemelkedő tulajdonsága, hogy rendkívül alacsony sugárterhelés mellett, nagy részletgazdagságú, HD minőségű felvételeket készít. Minden új páciensünkről, illetve az évenként esedékes kontroll vizsgálatok alkalmával készítünk egy ilyen digitális felvételt, így folyamatosan nyomon tudjuk követni pácienseink fogainak állapotát, és megtalálhatjuk az esetlegesen megjelenő gyulladásokat még azelőtt, hogy azok panaszt okoznának. Megjegyeznénk, hogy a készülék sugárterhelése nem éri el azt a szintet, amit egy 1 órás repülőút alkalmával kap szervezetünk, így valóban elhanyagolható az általa nyert információkhoz képest.


CT:

Egy magára valamit is adó rendelő, ami fogászati implantátumok beültetésével foglalkozik, nem engedheti meg magának, hogy ne készítsen 3 dimenziós röntgenfelvételt implantáció, illetve bármilyen nagyobb volumenű műtéti beavatkozás előtt. A CT felvételen nagyon pontos metszeti képeken láthatjuk a fogakat, és az őket körülvevő szöveteket méghozzá a tér mind a 3 dimenziójában.

Ha implantátumokat tervezünk, a kiszámítható, biztos siker érdekében nagyon fontos a megfelelő tervezés. E nélkül csupán a vakszerencsére bízzuk az implantáció hosszú távú sikerességét. Ne legyenek illúzióink, senkinek sincs „röntgen szeme”. Ha nem készül ilyen felvétel és terv, akkor nem lehet pontosan, tervezetten és a műtét rizikóját a minimálisra csökkentve elvégezni a beültetést!

CT készülékünket azonban nem csupán az implantációnál használhatjuk, hanem olyan esetekben is, ahol a 2 dimenziós röntgenfelvételek nem mutatnak semmilyen elváltozást, ámde mégis sejthető valamilyen kóros folyamat. A 3 dimenziós felvételen egymásra vetülés nélkül tisztázhatjuk a kérdéses területet.

Bölcsességfogak eltávolításánál, a műtét tervezésekor is sokszor elengedhetetlen a pontos 3 dimenziós tervezés, hogy elkerüljük az esetleges idegsérülést, illetve minimálisra csökkentsük a beavatkozás idejét.

A rendelőnkben található CT készülék precíz és pontos tervezést tesz lehetővé, megkönnyítve a munkánkat.


RVG:

Sokszor szeretnénk izoláltan, különösen nagy felbontásban vizsgálni egy adott fogat. (például gyökérkezelés alkalmával) Ilyenkor készítünk „kis” röntgenfelvételt, amin egymásra vetülések nélkül, tű-élesen látszódik az adott fog, természetesen 2 dimenzióban.


Apex Locator:

Minden rendelőnk, amelyben gyökérkezelés folyik, fel van szerelve ezzel a készülékkel, ami a gyökércsatorna pontos hosszának meghatározásában van igen nagy segítségünkre. Készülékeink különlegessége, hogy kezelés közben folyamatosan monitorozzák az elért hosszt, így biztosak lehetünk benne gyökérkezelés során nem haladunk túl a kívánt munkahosszon, ez pedig létfontosságú a fog hosszú-távú megtarthatósága szempontjából.

Amennyiben kíváncsi, hogy mi rejtőzhet a felszín alatt, vagy góckutatás céljából szeretne tisztában lenni fogai állapotával, kérjen időpontot panoráma röntgen, vagy CT vizsgálatra, ahol mindenre fény derül.