Telefon
+36 30 256 10 57

IHDE Implantáció – azonnali implantáció

Forradalmi implantológia az Angel DentiArt Klinikán

Dr. Csupor Péter, az elmúltban időszakban szerezte meg legújabb, az európai szakmai élvonalat jelentő implantológiai master diplomáját, azonnali implantológiában, amely az IHDE rendszer kivitelezhető.

Az IHDE rendszert egy svájci professzor dolgozta ki, amelynek köszönhetően az eddigi töredékére csökkenthető mind a fogorvosi székben, mind pedig a gyógyulással töltött idő a bonyolult fogbeültetési eljárás során. Az eljárás hazánkban még annyira új, hogy csak néhány klinikán alkalmazzák.

Kik számára jelent megoldást az IHDE implantációs rendszer?

Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt az igény a fogpótlásokra, a funkcionális és esztétikai implantológiai beavatkozásokra. Sokan fordulnak hozzám olyanok, akik eddig műfogsorral éltek, s most szeretnének rögzített fogpótlást, amely nemcsak látszatra, hanem érzésre, „működésre" is olyan, akár a saját fogsor.

Számos fogágybetegséggel, súlyos foghiánnyal küzdő páciens, akik az elmúlt évtizedek radikális fogorvosi gyakorlatának következtében csak kevés foggal, hiányos csontokkal rendelkeznek. Számukra az implantológia az egyetlen megoldás. Tapasztalataim szerint minden második-harmadik fogbeültetésnél csontpótlásra is szükség van, esetenként olyan komoly beavatkozásokkal kísérve, mint például az úgynevezett arcüregemelés.

Miben rejlik az IHDE technológia előnye a hagyományos fogászati implantációhoz képest?

A fenti beavatkozásokat eddig gyakran csak hosszadalmas műtétfolyamattal és esetenként akár egy-másfél évig tartó gyógyulási idővel lehetett megoldani, nem beszélve a műtétsorozattal járó stresszről és a nemegyszer milliós nagyságrendű kiadásról. Egyre nőtt tehát az igény a gyors és látványos eredményt kínáló megoldásra – ez merült fel a többi között a mindössze néhány napra hazánkba érkező „fogászati turizmus" vendégei részéről is.

Hogyan lehetséges, hogy a technológia fájdalommentes és minenki számára elérhető?

Az IHDE-módszer - a hagyományosnál egyébként nem drágább - nemcsak forradalmian új, de nagy előnye, hogy szinte mindenkin alkalmazható, így lassan nincs olyan beteg, akin ne tudnának segíteni. Az újfajta implantátumokkal fájdalommentesen, csontpótlás nélkül építjük fel az új fogat vagy fogakat, amelyek azonnal terhelhetők, nem kell kivárni az eddig megszokott több hónapos gyógyulási időt. Ez a többi között annak köszönhető, hogy a fogíny felvágása helyett az íny átfúrásával hozzuk létre a kívánt üreget a csontban a rögzítendő implantátum számára, így sebhely helyett csupán apró lyukak maradnak a beavatkozás után.

Miben tér el a hagyományos implantációtól az új IHDE rendszer?

Nagy különbség az is, hogy míg a hagyományos, több darabból – csavarból, felépítményből és koronából – álló implantátumok beültetése több alkalmat igényelt, az új, egy darabból állók azonnal, egy lépésben behelyezhetők, közvetlenül a foghúzás után. A páciensnek így az implantációt követő 3-4 napon belül rögzített, azonnal terhelhető pótlást tudunk biztosítani.